Opservatorija: Devet civila poginulo u napadima na Alep

Izvor: RTS, 22.Apr.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opservatorija: Devet civila poginulo u napadima na Alep

Najmanje devet civila poginulo je, a više desetina je povređeno u vazdušnim napadima sirijske vojske na položaje pobunjenika u Alepu, prenela je Agencija Frans pres.
Prema navodima sirijske opozicione Opservatorije za ljudska prava, u napadima je nastradalo 10 civila.Sirijska vojska bombardovala je četvrti u istočnom delu Alepa, među kojima i najnaseljeniji deo Bustan el Kasr, gde je poginulo sedam, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a ranjeno 10 civila, dok je u četvrti El Mašad ubijeno dvoje, a ranjeno osmoro ljudi, naveli su vojni izvori.
Kontrolu nad Alepom, glavnim gradom provincije Alep i nekadašnjim ekonomskim centrom Sirije, od 2012. godine dele snage lojalne režimu Bašara el Asada i pobunjenici.
Provincija Alep, koja se nalazi na granici sa Turskom, jedan je od malobrojnih delova zemlje koje kontrolišu pripadnici svih strana u sukobu.
Sporazumom o prekidu vatre, koji je na snazi od kraja februara, u Alepu je uspostavljen relativni mir, ali je primena sporazuma ugrožena posle nove eskalacije nasilja pre nekoliko nedelja.
U građanskom ratu u Siriji od 2011. godine poginulo je više od 270.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najmanje 14 civila poginulo u novim napadima na Alep

Izvor: Beta, 22.Apr.2016

Najmanje 14 civila je danas poginulo, a više desetina je povredjeno u novim vazdušnim napadima sirijske vojske na položaje pobunjenika u gradu Alepu na severu Sirije, saopštile su sirijske službe bezbednosti, a prenela agencija Frans pres.Prema ranije objavljenim navodima sirijske opozicione Opservatorije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.