Oland traži podršku za borbu protiv ID

Izvor: VOA, 23.Nov.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland traži podršku za borbu protiv ID

Francuski predsednik sutra će se sastati sa američkim kolegom u okviru posete više zemalja tokom kojih želi da dobiju podršku za akciju protiv Islamske države i političko rešenje rata u Siriji

Bela kuća je saopštila da će Barak Obama i Fransoa Oland razmotriti dalju saradnju u okviru koalicije koju predvode Sjedinjene Države, koje duže od godinu dana bombarduju ciljeve Islamske države u Iraku i >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Siriji.

Pre nego što je otputovao iz Francuske, Oland je u Parizu razgovarao sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, koji je obećao veću saradnju sa francuskim saveznicima u borbi protiv terorista.

Dvojica evropskih lidera su se danas takođe saglasili da je potrebno pojačati panevropsku saradnju po pitanju terorizma. Kameron, pored toga, namerava da zatraži od Parlamenta da odobri britanske vazdušne napade u Siriji.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.