Od istočnog Kobanea ostale samo ruševine

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od istočnog Kobanea ostale samo ruševine

KOBANE - Sirijski grad Kobane, koji su u ponedjeljak oslobodile kurdske snage nakon više od četiri mjeseca žestokih borbi protiv džihadista grupe Islamska država (ISIL), pretrpio je velika oštećenja, konstatirali su u srijedu novinari agencije AFP.

U istočnom dijelu grada, ulice koje sada u potpunosti kontrolišu kurdske milicije samo su hrpe ruševina i kosturi zgrada.

Oštećenja su manje ozbiljna u zapadnim četvrtima Kobanea, gdje se moglo primjetiti nekoliko rijetkih civila, rekli su novinari AFP-a prilikom kratke posjete.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kobane razoren posle krvave bitke

Izvor: RTS, 28.Jan.2015

Krvava bitka za sirijski grad Kobane, u kojoj su trijumf odnele kurdske snage, ostavila je ovaj grad u ruševinama, izvestio je tim novinara AFP, koji je danas obišao ovaj grad na granici sa Turskom. . Međunarodna koalicija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.