Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2016, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obučeni kao Kurdi: Amerikanci u kopnenoj ofanzivu na ID? (VIDEO)

Pripadnici američkih specijalnih snaga su primjećeni u sjevernom dijelu Sirije kao pripadnici kurdskih milicija u borbi protiv Islamske države.

Kako prenose svjetski mediji, fotograf agencije Frans pres je fotografisao Amerikance koji se bore u selu Fatisa, oko 50 kilometara udaljenom od Rake, nezvanične prestonice džihadista i glavne mete kako američkih, tako i ruskih vazdušnih udara.

Kurdske milicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na tom području pružaju podršku u kopnenoj ofanzivi Demokratskim snagama Sirije, a u okviru njih ratuju i američki državljani, koji ne nose oznake svoje države, već su snimljeni u kurdskim uniformama.

Pics of U.S. soldiers, wearing Kurdish YPG patches, fighting ISIS in #Syria, N. #Raqqa countryside. V @afp @akhbar. pic.twitter.com/JLTgdBkaD2

Sirijska opozicija je krenula u ofanzivu na Raku nakon tajne posjete američkog generala Džozefa Vogela, koji, kao i zvanični Vašington, insistira da su američki vojnici tamo samo da bi “pomogli i savjetovali lokalne borce“.

Vašington post je potvrdio spekulacije da se radi o Amerikancima i objavio da su oni snimljeni kako rukuju bacačem granata tipa MK 47, koji je specijalizovano oružje američkih specijalnih jedinica.

Prema fotografu agencije Frans pres, u selu Fatisa nalazi se više desetina američkih vojnika, a Bijela kuća je priznala da na teritoriji Sirije djeluje oko 300 operativaca.

#Raqqa Footage of US Special Forces alongside YPG Special Forces on Northern Raqqa fronts against ISIS. via AFP pic.twitter.com/uRBU0QQk4n

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.