Obranje aviona komplikuje razgovore o Siriji

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obranje aviona komplikuje razgovore o Siriji"

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je da je incident u kojem je Turska oborila ruski vojni avion otežao mirovne razgovore o Siriji.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je za Asošiejtid pres da je incident, u kojem su poginula dva pripadnika ruskih snaga, zategao ranije dobre odnose Rusije i Turske i "otežao razgovore u Beču".

Ona je rekla da je Moskva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučna da druge strane pristanu na listu terorističkih grupa u Siriji pre sledeće runde razgovora. Bez toga, rekla je ona, nema zajedničkog delovanja u Siriji.

Savetnik ruskog predsednika rekao je juče da je ostvaren napredak u sastavljanju liste, dok je Zaharova rekla da Moskva ne postavlja vremenski rok do kada bi sporazum trebalo da se postigne.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.