OFANZIVA ASADA: Sirijska vojska počela oslobađanje Palmire (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 18.Jan.2017, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFANZIVA ASADA: Sirijska vojska počela oslobađanje Palmire (VIDEO)

Sirijska vojska je počela operaciju oslobađanja Palmire. Konačni cilj je da se vrati izgubljena kontrola nad gradom Sirijska vojska je počela operaciju oslobađanja Palmire. Konačni cilj je da se vrati izgubljena kontrola nad gradom.Vladine snage trenutno pokušavaju da zauzme ključni deo puta koji vodi u grad, kako bi teroristima odsekle put za prebacivanje pojačanja u Palmiru. Kako se navodi u saopštenju, Generalštab Oružanih snaga Sirije postavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je pred vojnike zadatak da isteraju militante sa teritorije gde se nalaze naftna polja Džezal, Eš Šaer i El Mahr u blizini Palmire. U ofanzivi će učestvovati 10.000 vojnika i pripadnika samoodbrane, kao i specijalna vojna formacija „Sokolovi pustinje“. Podsetimo da je nakon oslobađanja Palmire od terorista početkom maja 2016. godine u tom gradu održan koncert Marinskog teatra pod upravom dirigenta Valerija Gergijeva. Ipak, 11. decembra 2016. godine sirijske vladine snage su napustile Palmiru, evakuisavši 80 odsto stanovnika. Teroristi DAEŠ-a su uspeli da zauzmu grad zahvaljujući prebacivanju 5.000 ljudi iz Rake, Mosula i Dejr el Zora. (Izvor: sputniknews.com)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sirijska vojska počela operaciju oslobađanja Palmire

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2017

Sirijska vojska je počela operaciju oslobađanja Palmire. Konačni cilj je da se vrati izgubljena kontrola nad gradom.. . Sirijske snage trenutno pokušavaju da zauzme ključni deo puta koji vodi u grad, kako bi teroristima odsekle put za prebacivanje pojačanja u Palmiru.. . Kako se navodi u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.