Nova razmena vatre turske vojske i džihadista

Izvor: RTS, 04.Maj.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova razmena vatre turske vojske i džihadista

Turska vojska izvela je napad na region pod kontrolom Islamske države u Siriji, uzvrativši vatru nakon što su dve rakete jutros pogodile turski pogranični grad Kilis, saopštili su bezbednosni izvori.
U napadu na turski grad Kilis nema ranjenih, prenosi Rojters. Kilis se nalazi preko puta oblasti u severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siriji koju kontrolišu džihadisti i redovno ga gađaju rakete.
Protekle noći su kurdski ekstremisti izveli napad automobilom-bombom u blizini vojnog objekta na jugoistoku Turske, u blizini granice sa Sirijom, pri čemu je ubijen jedan vojnik, a pet osoba je ranjeno, saopštila je turska vojska.
Najmanje 42 borca Kurdistanske radničke partije ubijena su u vazdušnim napadima na severu Iraka i sukobima na jugoistoku Turske u ponedeljak i utorak, a ubijena su i tri vojnika.
Hiljade ekstremista i stotine pripadnika bezbednosnih snaga i civila ubijeno je otkako su sukobi između PKK i turske vojske nastavljeni prošlog jula posle dvoipogodišnjeg primirja, podseća britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džihadisti raketama na Tursku, Ankara uzvratila napad

Izvor: Press, 04.Maj.2016

Turska vojska izvela je napad na region pod kontrolom Islamske države u Siriji, uzvrativši vatru nakon što su dve rakete pogodile turski pogranični grad Kilis. . Foto:B92.net. U napadu na Kilis niko nije ranjen, naveli...

Nastavak na Press...

Čavušoglu: Moraju se hitno isterati džihadisti ID iz sirijskih područja kod Turske

Izvor: Blic, 04.Maj.2016

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da pripadnici Islamske države moraju biti "hitno" proterani sa područja u Siriji, koji se nalaze u blizini granice sa Turskom, i da je u toku takva akcija...Govoreći o severnom sirijskom gradu, koji džihadisti koriste kao logističku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.