Nemački mediji - Rusija planira da obnovi Siriju iz pepela

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački mediji - Rusija planira da obnovi Siriju iz pepela

24.11.2015. -

Nemački mediji pišu o dugoročnim planovima Rusije da pomogne u obnovi Sirije, nakon završetka rata u toj zemlji, uključujući obnovljene ugovore za investicione projekte i plan za političko rešenje.

Rusija , nakon što teroristi budu poraženi, ima dugoročne planove za obnovu Sirije, koji zahtevaju uključivanje drugih regionalnih snaga kako bi se osiguralo da je pretnja od terorizma iskorenjena, piše „Dojče virtsšafts nahtrihten“ (DVN).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
„Ruski predsednik Vladimir Putin se zalaže za dugoročnu strategiju na Bliskom istoku, u kojoj tradicionalni saveznici Sirije igraju značajnu ulogu“, piše DVN.

„Sa novim savezima sa Irakom i Iranom, Rusija želi da razbije dominaciju Saudijske Arabije, koja putem OPEKA-a i misionarskim vehabizmom ima destruktivnu ulogu i u ekonomskom i u socijalnom pogledu.“

List se poziva na intervju potpredsednika Vlade Dmitrija Rogozina, koji je on dao kanalu „Rusija 24“, u kojem je rekao će da obnova sirijske ekonomije početi čim sirijska armija, uz pomoć vazduhoplovnih snaga Rusije, oslobodi velike delove teritorije od terorista.

„Za razliku od SAD u Jugoslaviji 1999, mi ne koristimo staru municiju. Oni su očistili svoj arsenal bombardovanjem civilnih objekata. Mi sebi ne možemo dozvoliti tako nešto“, rekao je Rogozin objašnjavajući zašto Rusija koristi precizno naoružanje koje nose Su-24, Su-25 i Su-34 borbeni avioni, u cilju da precizno targetiraju teroriste Islamske države, a ne civile i civilne objekte.

DNV je takođe izneo detalje snažnih ekonomskih odnosa Rusije i Sirije u pogledu naftnih polja i proizvodnje gasa, citirajući Gisu Gušetl, izvršnog direktora ruskog Saveza gasnih i naftnih industrijalaca, koja je rekla da će ruske naftne i gasne kompanije nastojati da obnove postojeće ugovore vredne 1.6 milijardi dolara sa Sirijom, kada se situacija u zemlji stabilizuje.

Takođe, Rusija je jedini partner koji je prezentovao sveobuhvatan plan reformi nakon što se rat završi, piše DNV.

Plan koji je predočen u Beču, predviđa osamnaestomesečni period sveobuhvatnih konstitucionalnih reformi i predsedničke izbore, u kojima bi učešće mogao uzeti i predsednik Asad.

„Rusija međutim odbija da podrži spoljno zbacivanje Asada sa vlasti, koje alijansa na čelu sa SAD i dalje definiše kao glavni cilj“, naveo je list iz Beča, gde su svetske i regionalne sile, koje imaju interesa da se reguliše sirijska kriza, počeli razgovore 30. oktobra, kako bi pronašli rešenje konflikta.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.