Nemačka sumnja u namere Rusije u Siriji

Izvor: Akter, 05.Okt.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka sumnja u namere Rusije u Siriji

Nemačke vlasti izrazile su danas sumnju u namere Rusije u Siriji koja insistira da gađa samo položaje Islamske države

"Nama je važno da su postupci u skladu s rečima", izjavio je portparol nemačkog Ministarstva inostranih poslova Martin Šefer na redovnoj konferenciji za novinare, dok je Rusija ranije danas saopštila da su njeni avioni u poslednja 24 časa izveli 25 napada na položaje Islamske države u Siriji.

Rusija od 30. septembra sprovodi vazdušne >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << napade na položaje Islamske države, a zapadne zemlje, koje žele odlazak predsednika Bašara al-Asada, smatraju da Rusija podržava njegov opstanak na vlasti.

Šefer je istakao važnost političkog rešavanja krize u Siriji i dodao da je šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer nedavno razgovarao s kolegama iz Turske, Saudijske Arabije i Irana u cilju pronalaženja mirno rešenja konflikta.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.