Nemačka sumnja da Rusija gađa ciljeve ID u Siriji

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka sumnja da Rusija gađa ciljeve ID u Siriji

Nemačke vlasti saopštile su da sumnjaju u tvrdnje Rusije da u vazdušnim napadima u Siriji gađa ciljeve Islamske države, a ne umerene pobunjeničke grupe.

"Što se tiče vazdušnih napada koje izvodi Rusija, mislimo da je važno uskladiti reči i dela", rekao je portparol nemačkog Ministarstva spoljnih poslova Martin Šaefer.

Rusija je u sredu počela vazdušne napade u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siriji protiv, kako tvrdi, Islamske države u toj zemlji, dok Zapad optužuje Moskvu da većinom napada umerene protivnike režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

S obzirom na to da i zapadne zemlje sprovode vazdušnu kampanju u Siriji, Šaefer je rekao da je ključno da "vojno osoblje svih zemalja koje učestviju u vazdušnim napadima ima dobru komunikaciju, kako bi bili sprečeni strašni nesporazumi koji mogu da dovedu do eskalacije sukoba".

Portparol nemačkog ministarstva naglasio je i da Berlin ne vidi nikakvo vojno rešenje sirijskog sukoba, preneo je AFP.

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer nedavno se sastao sa svojim kolegama iz Turske, Saudijske Arabije i Irana, u nameri da pronađe političko rešenje krize, naveo je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka sumnja u namere Rusije u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2015

Nemačke vlasti izrazile su danas sumnju u namere Rusije u Siriji koja insistira da gađa samo položaje Islamske države, saopšteno je u Berlinu..."Nama je važno da su postupci u skladu s rečima", izjavio je portparol nemačkog Ministarstva inostranih poslova Martin Šefer na redovnoj konferenciji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.