Nemačka policija vrši racije u potrazi za teroristima

Izvor: Blic, 08.Feb.2016, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka policija vrši racije u potrazi za teroristima

Nemačka policija juče je, u blizini Majnca na zapadu zemlje, pretražila stanove dvojice muškaraca koji se sumnjiče za veze sa terorističkom grupom u Siriji, saopštilo je federalno tužilaštvo.

Kancelarija tužilaštva je navela da se sumnja da su oni "učestvovali u sirijskom građanskom ratu kao članovi strane terorističke grupe", ali se ne precizira ime te grupe.

Saopšteno je i da zasad nema indicija da su osumnjičeni planirali konkretni napad, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije navedeno da li su oni uhapšeni i da li je tokom racije nešto zaplenjeno.

Nemački "Špigl" je na sajtu objavio da je jedan od dvojice osumnjičenih 32-godišnji bivši komandant takozvane Islamske države i da je u Nemačku ušao kao izbeglica krajem prošle godine, prenele su agencije.

U četvrtak je nemačka policija izvršila racije u Berlinu i na zapadu Nemačke tragajući za četvoricom Alžiraca, osumnjičenih za veze sa Islamskom državom i planiranje napada u Berlinu.

Jedan od njih se prijavio u Nemačkoj kao sirijski izbeglica, navela je policija.

Nemačka obaveštajna služba (BfV) dobila je više od 100 dojava da među izbeglicama koje se trenutno nalaze u Nemačkoj ima pripadnika Islamske države, objavio je u subotu dnevnik "Berliner cajtung" pozivajući se na izjavu direktora BfV Hans-Georga Masena.

Masen je nedavno, ne precizirajući izvore, naveo ovu cifru tokom razgovora sa političarima koji se bave pitanjima unutrašnje politike u Ministarstvu unutrašnjih poslova, preneo je Rojters.

On je rekao da je među dojavama bilo i onih koje nisu bile istinite, naveo je nemački dnevnik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.