Nemačka će odbiti 75.000 zahteva migranata sa Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka će odbiti 75.000 zahteva migranata sa Balkana

Nemačka će najverovatnije odbiti oko 75.000 zahteva za azil migranata iz severoistočne Evrope, u nameri da ubrza proces ekstradicije za one čije zemlje porekla smatra sigurnima, kako bi se usmerila na izbeglice iz Sirije i Iraka.

List "Špigel", objavio je danas da je najmanje 10.000 stranaca deportovano iz Nemačke od početka godine, od kojih je većina sa Zapadnog Balkana, uglavnom iz Srbije i Makedonije, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << približan broj kao cele 2014. godine.

Nemačka ove godine očekuje priliv oko 800.000 izbeglica i migranata, što je četvrorostruko više nego 2014. godine, navodi Rojters.

Direktor Federalne agencije za migracije i izbeglice, Manfred Šmit, rekao je za "Špigel" da će vlasti do kraja godine doneti odluku o najmanje 75.000 zahteva za azil, koje su podneli migranti sa Zapadnog Balkana i da će većina njih biti odbijena.

Kako se očekuje, koalicija kancelarke Angele Merkel, trebalo bi sutra da usvoji niz mera, uključujući i one koje podrazumevaju ubrzavanje procedure za dodelu azila.

Na agendi se nalazi i proširenje liste zemalja koje se smatraju sigurnima, što znači ukidanje prava za azil njihovim građanima, na koju će najverovatnije biti dodate Albanija, Kosovo i Crna Gora, navodi britanska agencija.

Među zemljama koje se već nalaze na listi sigurnih su Srbija, Makedonija i BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemci vraćaju 75.000 azilanata na Balkan

Izvor: B92, 05.Sep.2015

Nemačka će odbiti oko 75.000 zahteva za azil ljudi iz istočne Evrope, u nameri da ubrza proces ekstradicije za one čije zemlje porekla smatra sigurnima...To će biti učinjeno kako bi se nemačka administracija usmerila na izbeglice iz Sirije i Iraka...List "Špigel", objavio je da je najmanje 10.000...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.