Nadbiskup Alepa: Putin u Siriji štiti interese svih hrišćana

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Okt.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadbiskup Alepa: Putin u Siriji štiti interese svih hrišćana

ŽENEVA - Nadbiskup Alepa, monsinjor Žan-Kleman Žanbar pozdravio je danas rusku vojnu intervenciju u Siriji, ocjenivši da "uliva nadu hrišćanima" u toj zemlji.

Žanbar je u izjavi švajcarskom radiju RSR rekao da ruski predsjednik Vladimir Putin "predstavlja hrišćane u Siriji i da štiti njihove interese" dodajući da Putin "ipak nije naivan" i da zna da štiti i interese svoje zemlje u regionu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Prema njegovim riječima, ruska intervencija uliva nadu jer je Rusija "počela da rješava problem" i da "izvlači Siriju iz nemoguće situacije".

Žanbar je rekao da zna da je režim sirijskog predsjednika Bašara el Asada počinio zvjerstva, ali da ne razumije "ekstremni stav" Francuske koja smatra da sa Asadom ne može da se pregovora o miru.

Rusija je 30. septembra započela vojnu operaciju u Siriji gdje gađa položaje Islamske države koja je zauzela velike delove teritorije te zemlje. Francuski predsednik Fransoa Oland je u nekoliko navrata rekao da Asad treba da ode s vlasti i da ne može s njim da se pregovara o miru u Siriji.

(NN, Agencije, Kurir.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.