Mistura se sastao s predstavnicima sirijske opozicije

Izvor: Blic, 27.Feb.2017, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mistura se sastao s predstavnicima sirijske opozicije

Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura sastao se s predstavnicima sirijske opozicije u Ženevi, dok su sirijske snage bombardovale delove Homsa pod kontrolom pobunjenika.

Mistura se odvojeno sastaje s predstavnicima različitih opozicionih grupa, koje ne uspevaju da se ujedine u pregovorima sa sirijskom vladom, a prvo se sastao s delegacijom nazvanom Kairo platforma.

Lider Kairo grupe Džihad Makdisi izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da im je Mistura dao papire o načinu unapređenja pregovora različitih opozicionih grupa i vlade.

Makdisi je ocenio da je opozicija pre "različita" nego "podeljena" i da može da se dogovori o tehničkim, pre nego o političkim pitanjima.

- Želimo da budemo jedna delegacija, a ne ujedinjena delegacija - rekao je Makdisi novinarima.

U Siriji su u vazdušnim napadima režimskih snaga u Homsu poginule tri osobe, a ranjeno više desetina, dan pošto je u napadima u istom području ubijeno više od 40 ljudi.

Napadi su izgleda odgovor na pobunjeničke napade u Homsu u kojima je ubijen jedan visoki bezbednosni zvaničnik i još 31 osoba.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava javila je da se vojska približila na oko devet kilometara od antičkog grada Palmire, koja je u decembru ponovo pala u ruke Islamske države.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.