Mir će doći kad Zapad ne bude bio uz teroriste

Izvor: B92, 02.Dec.2015, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mir će doći kad Zapad ne bude bio uz teroriste"

Mir će doći u Siriju ako Zapad i njihovi saveznici na Bliskom istoku "prestanu da podržavaju teroriste", rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad.

"Kada zemlje koje sam pomenuo - Francuska, Britanija, SAD, Saudijska Arabija, Katar i ostali prestanu da podržavaju teroriste (naoružanu i nenaoružanu opoziciju), situacija će se popraviti već narednog dana", rekao je Asad u intervjuu za Češku televiziju, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tass.

Kako kaže, "mir će definitivno doći u Siriju za nekoliko meseci ako zapadne zemlje prestanu to da rade".

"Ako stvarno želite da pobedite teroriste, onda je neophodno preseći njihov dotok municije, oružja, novca, koji uglavnom dobijaju preko Turske uz podršku Saudijske Arabije i Katara", naveo je Asad.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad: Evo kada će doći mir u Siriju

Izvor: Mondo, 02.Dec.2015

Mir će doći u Siriju ako Zapad i njihovi saveznici na Bliskom istoku "prestanu da podržavaju teroriste", rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad...Foto: SANA via AP, File.."Kada zemlje koje sam pomenuo - Francuska, Britanija, SAD, Saudijska Arabija, Katar i ostali prestanu da podržavaju teroriste...

Nastavak na Mondo...

Bašar al Asad OPOMENUO ZAPAD: Prestanite da finansirate teroriste

Izvor: Blic, 02.Dec.2015

Mir će doći u Siriju ako Zapad i njihovi saveznici na Bliskom istoku "prestanu da podržavaju teroriste", rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad...- Kada zemlje koje sam pomenuo - Francuska, Britanija, SAD, Saudijska Arabija, Katar i ostali prestanu da podržavaju teroriste (naoružanu i nenaoružanu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.