Matis: Sirijske vlasti zadržale deo zaliha hemijskog oružja

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis: Sirijske vlasti zadržale deo zaliha hemijskog oružja

Šef Pentagona Džejms Matis smatra da su sirijske vlasti zadržale deo zaliha hemijskog oružja i upozorio Damask na njegovo korišćenje.

„Svetska zajednica nikako ne sme da sumnja da je sirijski režim zadržao hemijsko oružje, čime je narušio svoje obaveze i izjave da ga je u potpunosti uklonio“, rekao je Matis na konferenciji za novinare u Tel Avivu.

„Odgovorno tvrdim da su oni deo zadržali… I ne bi bilo dobro da ga ponovo upotrebe“, dodao je on.

Na konferenciji za medije u Tel Avivu Matis je, odgovarajući na zahtev da komentariše izveštaje da je sirijska vojska premestila svoje avione na aerodrome koje koristi ruska avijacija, izjavio da je sirijska vojska dekoncentrisala svoju avijaciju nakon nedavnog američkog vazdušnog napada.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.