Maroko pojačava bezbednost zbog pretnji džihadista

Izvor: Blic, 26.Okt.2014, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maroko pojačava bezbednost zbog pretnji džihadista

Maroko je najavio pooštravanje mera bezbednosti zbog pretnji džihadista i zabrinutosti usled velikog broja svojih državljana koji se bore u Siriji i Iraku.

Ministar unutrašnjih poslova te zemlje Mohamed Hasad je naveo da će nove mere biti uvođene progresivno kako bi se odgovorilo na različite pretnje sa kojima je suočena kraljevina Maroko, saopšteno je iz njegovog kabineta, prenosi AFP.

Hasad nije precizirao o kakvim pretnjama se radi, ali je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će tim merama bitii pokrivene "ranjive" lokacije širom Maroka a u njima će učestvovati vojska, policija i druge snage bezbednosti.

Više od 2.000 marokanskih džihadista, uključujući one sa dvojnim državljanstvom se sada bore u Siriji i Iraku, saopštile su vlasti, prenosi AFP.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.