Majke pozivaju decu da se vrate iz džihada

Izvor: RTS, 03.Jun.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majke pozivaju decu da se vrate iz džihada

Grupa majki iz zapadnih zemalja apelovala je na svoju decu, koja su se pridružila Islamskoj državi i drugim ekstremističkim organizacijama u Siriji i Iraku, da se vrate kući.
U otvorenom pismu objavljenom na sajtovima društvenih medija, članice grupe "Majke za život" pozvale su svoje sinove i kćerke da se sete da islam zahteva od njih da poštuju svoje roditelje i poštede ih patnji, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Tanjug.

Hiljade mladih muškaraca i žena pridružilo se Islamskoj državi u poslednjih nekoliko godina pošto su ih regrutovali drugi ekstremisti, prenosi AP.
Grupa "Majke za život" koja ima muslimanske i nemuslimanske članice iz sedam zemalja, uključujući Kanadu, Francusku i Sjedinjene Američke Države, saopštila je da je njihova odluka da upute apel preko društvenih mreža deo svesnog napora da se javno suprotstave onima koji su namamili njihovu decu.
Udružene majke takođe žele da pomognu drugim porodicama koje se bore da vrate svoju decu kući. Ističu da političari i bezbednosni zvaničnici treba ozbiljno da shvate roditelje stranih boraca.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Majke apeluju svojoj deci da napuste ID

Izvor: B92, 03.Jun.2015

Grupa majki iz zapadnih zemalja apelovala je na svoju decu koja su se pridružila ID-u i drugim ekstremističkim organizacijama u Siriji i Iraku da se vrate kući...U otvorenom pismu objavljenom na sajtovima društvenih medija, članice grupe "Majke za život" pozvale su svoje sinove i kćerke da se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.