MONSTRUOZNO Britanski desničar: “Sirijski dečak mrtav jer su mu roditelji bili pohlepni”

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONSTRUOZNO Britanski desničar: “Sirijski dečak mrtav jer su mu roditelji bili pohlepni”

Britanski političar iz redova desničarske stranke UKIP Piter Baklič šokirao je javnost kada je na svom nalogu na Tviteru napisao da je poginuli sirijski dečak Ajlan Kurdi “mrtav zato što su njegovi roditelji bili pohlepni za dobrim životom u Evropi”.

Baklič, koji je prethodno bio član i Liberalno-demokratske i Konzervativne stranke, istakao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je trogodišnjak bio “dobro obučen i uhranjen” i da je njegova smrt posledica “prolaska preko reda” u imigracionom sistemu, preneo je britanski “Dejli mejl”.

Ajlan, koji je zajedno sa svojim roditeljima i petogodišnjim bratom pokušao brodom da dođe iz Turske do grčkog ostrva Kos, juče je pronađen mrtav na obali turskog letovališta Bodruma, a fotografija na kojoj se vidi njegovo mrtvo telo sa licem nadole u pesku obišla je i šokirala svet.

Uprkos tome što je njegov komentar odmah naišao na oštre reakcije šokirane javnosti, koja je njegov tvit okarakterisala kao “bolestan i zloban”, Baklič u početku nije izražavao kajanje.

On je tada napisao: “Predvidljiv bes javnosti. Turska nije mesto gde je ta porodica bila u opasnosti. Napuštanje tog bezbednog mesta je dovelo tu porodicu u opasnost”.

Kasnije se taj britanski političar ipak izvinio za “očiti bol” koji je izazvao i obrisao sa svog naloga sporne tvitove.

Baklič je na lokalnim izborima u Britaniji 2010. bio kandidat Liberalnih demokrata, ali ga je ta stranka izbacila iz svojih redova nakon što je na izborima za lokalne savete 2011. predstavljao Konzervativce.

Tek nešto umereniji u komentaru bio je mađarski premijer Viktor Orban.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Političar šokirao komentarom o sirijskom dečaku

Izvor: Mondo, 04.Sep.2015

Britanski političar iz redova desničarske stranke UKIP Piter Baklič šokirao je javnost kada je na svom nalogu na Tviteru napisao da je poginuli sirijski dečak Ajlan Kurdi "mrtav zato što su njegovi roditelji bili pohlepni za dobrim život..Foto: AP /DHA)..Baklič, koji je prethodno bio član i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.