Le Pen: Bašar el Asad najprihvatljivije rešenje za Francusku

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen: Bašar el Asad najprihvatljivije rešenje za Francusku

Liderka francuske krajnje desničarske partije Nacionalni front Marin le Pen izjavila je danas u Libanu da sirijski predsednik Bašar el Asad predstavlja "najprihvatljivije" rešenje za Francusku, što je u potpunoj suprotnosti s zvaničnom politikom Pariza.

Le Penova je, posle sastanka s libanskim predsednikom Mišelom Aunom i premijerom Saadom Haririjem, rekla da je izbor između Bašara el Asada i Islamske države jedino "održivo i izvodljivo" rešenje za sukob >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Siriji.

"Jasno sam objasnila da je najmanje loša opcija koja je politički realna. Čini se da je Bašar el Asad najohrabrujuće rešenje za Francusku", rekla je kandidatkinja na predsedničkim izborima u Francuskoj.

Marin le Pen i ranije je podržavala aktuelnog sirijskog predsednika, što je u suprotnost s veoma negativnim stavom koji francuska vlada ima prema Bašaru el Asadu, ali ima dodatnu težinu, uzimajući u obzir da je izgovorena tokom posete sirijskom susedu.

Predsednička kandidatkinja Nacionalnog ocenila je da Francuska i Liban treba da budu "stubovi" u borbi protiv islamskog fundamentalizma.

Posle sastanka sa Aunom, koji je trajao pola sata, Marin le Pen je rekla da se razgovaralo i o troškovima smeštaja izbeglica.

Njena stranka tvrdi da muslimanska imigracija u Francuskoj povećava rizik od terorističkih napada, oduzima radna mesta i doprinosi odlivu sredstava iz državnog budžeta.

Le Penova, koja vodi u predizbornim istraživanjima, iskoristila je dvodnevnu posetu bivšem francuskom protektoratu i neobičan susret s predsednikom neke zemlje da govori o svojim centralnim temama.

Ona se u Libanu sastala i s patrijarhom hrišćanske Maronitske crkve.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Le Penova protiv Pariza: Asad najprihvatljivije rešenje

Izvor: B92, 20.Feb.2017

Bejrut -- Liderka Nacionalnog fronta Marin le Pen izjavila je u Libanu da sirijski predsednik Bašar el Asad predstavlja "najprihvatljivije" rešenje za Francusku...Kako se navodi, to je u potpunoj suprotnosti sa zvaničnom politikom Pariza...Le Penova je, posle sastanka s libanskim predsednikom Mišelom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.