Lavrov i Ero razgovarali o situaciji na Krimu i Siriji

Izvor: Vostok.rs, 12.Avg.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Ero razgovarali o situaciji na Krimu i Siriji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i njegov francuski kolega Žan Mark Ero su telefonom razgovarali o vanrednom stanju koje je izazvala diverzantska akcija Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji Krima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnjih poslova Rusije.

„Razmotreno je vanredno stanje koje je izazvala diverzantska akcija Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji Krimskog federalnog okruga.“

„Ruska strana je naglasila da ono što se dogodilo na Krimu treba da podstakne naše međunarodne partnere da energičnije utiču na ukrajinsko rukovodstvo i da upozore Kijev o opasnim koracima koji mogu imati najnegativnije posledice“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Dva ministra su, takođe, razgovarala o situaciji u Siriji i u Nagorno-Karabahu, navodi se u saopštenju.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.