Lavrov: Sirijska vojska obustavila aktivne operacije u Alepu

Izvor: RTS, 08.Dec.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Sirijska vojska obustavila aktivne operacije u Alepu

Kako bi evakuisala oko 8.000 civila, sirijska vojska je prekinula operacije u istočnom Alepu, rekao je šef ruske diplomatije.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kaže da je sirijska vojska obustavila aktivne vojne operacije u istočnom Alepu zbog velikog napora koji se preduzima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na uklanjanju civila iz grada, javila je ruska agencija RIA Novosti.

"Reč je o oko 8.000 civila. To je velika operacija", rekao je Lavrov. 
Lavrov je dodao da je dogovoren sastanak ruskih i američkih vojnih stručnjaka u subotu u Ženevi, na kojem će razgovarati o situaciji u Alepu, javlja Rojters.
Priznao je da je nemoguće sa sigurnošću reći da će sastanak dati rezultate, uzimajući u obzir razvoj dešavanja prethodnih nedelja, kada su Amerikanci prvi inicirali dokument koji bi bio baza pregovora.
"Reagovali smo na sve što su Amerikanci preduzeli prethodnih nedelja, u saradnji sa našim ministrom odbrane", rekao je Lavrov i dodao da su brojni njegovi sagovornici na samitu OEBS-a u Hamburgu, izrazili zabrinutost zbog humanitarne situacije u Alepu.
"Ali objasnite im šta Rusija radi, šta naša vojska u Centru za izmirenje zaraćenih strana radi. Kada ih pitate da li imaju slične akcije, nemaju šta konkretno da kažu", rekao je Lavrov.
Lavrov je danas razgovarao telefonom o Alepu sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem.
Saglasili su se da nastave razgovore o prekidu vatre, kako bi omogućili da humanitarna pomoć stigne do civila, izjavila je portparolka Bele kuće Elizabet Trido.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lavrov: Sirijska vojska obustavila aktivne operacije u Alepu

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2016

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je izjavio danas da je sirijska vojska obustavila aktivne vojne operacije u istočnom Alepu zbog velikog napora koji se preduzima na uklanjanju civila iz grada...Kako prenosi Rojters, Lavrov je dodao da je dogovoren sastanak ruskih i američkih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.