Lavrov: Ne demonizujte Asada, svi krše humanitarno pravo

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ne demonizujte Asada, svi krše humanitarno pravo

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da sve strane u građanskom ratu u Siriji krše humanitarno pravo, te da ne treba demonizovati predsednika Bašara al Asada.

Lavrov je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji rekao da je većina civila koja je opkoljena u Siriji zapravo pod opsadom opozicije.

Grupe za zaštitu ljudskih prava i UN "priznaju da svi na terenu rade nešto što >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je pogrešno sa stanovšta humanitarnog prava", naveo je on, prenosi AP.

"Ja mislim ne treba da demonizujete Asada. Ne treba da demonizujete nikoga osim terorizma u Siriji", rekao je Lavrov.

On je dodao i da je moguće napraviti "prodor, prvi korak" kada je reč o ispurakama humanitarne pomoći, ali "održive isporuke" namirnica mogu da se osiguraju samo tokom političkog procesa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Ne demonizujte Asada

Izvor: B92, 13.Feb.2016

Minhen -- Ruski diplomata Sergej Lavrov izjavio je da sve strane u građanskom ratu u Siriji krše humanitarno pravo, te da ne treba demonizovati Bašara al Asada...Lavrov je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji rekao da je većina civila koja je opkoljena u Siriji zapravo pod opsadom opozicije...Grupe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.