Izvor: Blic, 07.Feb.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJUBAV JAČA OD RATA Sirijski mladenci se venčali u ruševinama grada Homs

Osamnaestogodišnja Nada Merhi i njen 27-godišnji suprug Hasan Jusef venčali su se u sirijskom gradu Homsu i ponosno pozirali među njegovim ruševinama.

Wedding photo in Homs, Syria. Bittersweet. #war pic.twitter.com/wHavgDml0K

Nada i Hasan nisu želeli da dopuste da im rat i strah unište uspomene na dan kada su se odlučili na zajednički život.

Uprkos svemu što ih okružuje, prošetali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se nekada divnim ulicama grada, ona u venčanici i s bidermajerom u rukama, a on u vojničkoj uniformi.

#instantané Un jeune couple de mariés pose pour un photographe à Homs en Syrie. Photo @JOSEPHEID1 #AFP pic.twitter.com/XwuaHDJkS2

Želeli su da njihovo venčanje svima bude podsetnik da je ljubav uvek jača od rata.

Grad Homs u kojem žive nalazi se na zapadu Sirije i nekada je bio poznat kao "glavni grad revolucije" jer je opstao i nakon pet ratnih godina. Ipak, njegovi ožiljci su ogromni, o čemu svedoče i ove fotografije Džafara Meraja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.