Kurdsko-islamski savez krenuo u napad na Islamsku državu

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdsko-islamski savez krenuo u napad na Islamsku državu

Kurdsko-arapski savez objavio je danas da je započeo veliki napad na Islamsku državu severno od njenog sirijskog uporišta u gradu Raki.

"Uz učešće svih jedinica Sirijskih demokratskih snaga (SDF), počinjemo ovu operaciju za oslobađanje severnog dela Rake", citiran je kurdski komandant Rojda Felat na Tviter nalogu SDF-a, a prenosi AFP.

SDF je saopštio i da će ova ofanziva biti podržana vazdušnim udarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koalicije na čelu sa SAD koja bombarduje položaje Islamske države u Iraku i Siriji.

TAS S prenosi da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov danas na samitu u Uzbekistanu izjavio da je Moskva spremna da koordiniše napade na bastion Islamske države u Raki zajedno sa kurdsko-arapskim savezom i koalicijom na čelu sa SAD.

"Kažem sa punom odgovornošću da smo spremni na takvu koordinaciju", neveo je Lavrov.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počela ofanziva na Raku, Ameri predvode akciju!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2016

Kurdsko-arapski savez objavio je u utorak da je započeo veliki napad na Islamsku državu, severno od njihovog sirijskog uporišta u gradu Raki...- Uz učešće svih jedinica Sirijskih demokratskih snaga (SDF), počinjemo operaciju za oslobađanje severnog dela Rake - citiran je kurdski komandant...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.