Kurdi ponovo kontrolišu delove Kobanea

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2014, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi ponovo kontrolišu delove Kobanea

Kurdski borci napredovali su u ofanzivi na severni sirijski Kobane, posle žestokih okršaja sa pripadnicima Islamske države koji su pod kontrolom držali delove tog grada.

Portparol kurdske Narodne demokratske partije Navaf Kalil rekao je da su kurdski borci danas između ostalog uspeli da ponovo zauzmu kulturni centar u istočnom delu Kobanea, koji je zauzela Islamska država.

Prema saopštenju sirijske Opservatorije za zaštitu ljudskih prava, ubijeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je šest članova Islamske države.

Ta teroristička organizacija je polovinom septembra zauzela delove Kobanea i desetine okolnih sela.

Kurdski borci su poslednjih nedelja postepeno ponovo preuzimali kontrolu nad Kobaneom.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurdi ponovo kontrolišu delove Kobanea

Izvor: Blic, 20.Dec.2014

Kurdski borci napredovali su u ofanzivi na severni sirijski Kobane, posle žestokih okršaja sa pripadnicima Islamske države koji su pod kontrolom držali delove tog grada...Portparol kurdske Narodne demokratske partije Navaf Kalil rekao je da su kurdski borci danas izmedju ostalog uspeli da ponovo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.