Kremlj: Zapad nije spreman na jedinstvenu koaliciju

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Zapad nije spreman na jedinstvenu koaliciju

Zapadne zemlje nisu spremne da se u borbi protiv ekstremista Islamske države u Siriji ujedine u širu koaliciju sa Rusijom, saopštio je danas Kremlj, dan posle posete francuskog predsednika Fransoa Olanda Moskvi.

"Nažalost, naši partneri nisu trenutno spremni da zajednički rade u okviru jedinstvene koalicije", rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov.

Posle terorističkih napada u Parizu 13. novembra, i ruski predsednik Vladimir Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i njegov francuski kolega Fransoa Oland izneli su predlog o formiranju "šire koalicije" koja bi podrazumevala uključivanje svih snage koje se bore protiv džihadista.

Oni su se juče u Moskvi složili da je neophodno formiranje koalicije za borbu protiv terorizma.

Ostali su i pri ranije iznesenim oprečnim stavovima o sudbini sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Peskov je rekao da je Putin podvukao da su ruska vrata otvorena i da je Moskva spremna za saradnju sa partnerima.

Islamska država je preuzela odgovornost za terorističke napade u Parizu, kao i za obaranje ruskog putničkog aviona u Egiptu 31. oktobra.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva,   Pariz,   Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj: Zapad nije spreman na jedinstvenu koaliciju

Izvor: Beta, 27.Nov.2015

Zapadne zemlje nisu spremne da se u borbi protiv ekstremista Islamske države u Siriji ujedine u širu koaliciju sa Rusijom, saopštio je danas Kremlj, dan posle posete francuskog predsednika Fransoa Olanda Moskvi."Nažalost, naši partneri nisu trenutno spremni da zajedniški rade u okviru jedinstvene...

Nastavak na Beta...

Oland pozvao britanski parlament da odobri bombardovanje Sirije

Izvor: Blic, 27.Nov.2015

Francuski predsednik Fransoa Oland pozvao je danas u Valeti britanski parlament da odobri vazdušne napade u Siriji u borbi protiv džihadista iz Islamske države..."Pozivam britanske poslanike na solidarnost s Francuskom ali posebno na zajedničku borbu protiv terorizma. Pozivam poslanike da odobre...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.