Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri i Lavrov počeli razgovore o Siriji i Ukrajini

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri počeli su danas u Ženevi razgovore o Siriji i Ukrajini.

Portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova izjavila je ranije novinarima da će delegacija, predvodjena Lavrovim, sa Kerijem razgovarati o rešavanju sirijske krize, kao i mogućnostima bliske saradnje u borbi protiv terorističkih grupa koje su sada aktivne u Siriji.

Zaharova je dodala da će biti govora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i od drugim medjunarodnim pitanjima, medju kojima je i ukrajinska kriza, preneo je Tas s.

Vašington i Moskva su već nedeljama u kontaktu povodom uspostavljanja vojne saradnje u borbi protiv džihadističke grupe Islamske države u Siriji.

Razgovori se održavaju u ženevskom hotelu "Predsednik Vilson".
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ženeva: Keri i Lavrov razgovaraju o Siriji i Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2016

Šefovi diplomatija SAD i Rusije, Džon Keri i Sergej Lavrov, razgovaraće u Ženevi o građanskom ratu u Siriji i ukrajinskoj krizi. Američki državni sekretar i ruski ministar spoljnih poslova, čije zemlje podržavaju različite strane u sirijskom ratu, sastaće se kako bi pokušali da se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.