Keri: Sveobuvatan plan protiv ekstremizma

Izvor: VOA, 23.Jan.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Sveobuvatan plan protiv ekstremizma

Američki državni sekretar Džon Keri predstavio je danas u Davosu dugoročnu strategiju za borbu protiv nasilnog ekstremizma.

Keri se u obraćanju liderima na Svetskom ekonomskom forumu, u Davosu, založio za sveobuhvatan pristup koji predviđa odgovornu vlast i ekonomsko, političko i obrazovno jačanje svih.

Američki diplomata je istakao napore međunarodne koalicije koja se bori protiv Islamske države u Iraku i >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Siriji, ali i dodao da je ta borba veća od vojne kampanje protiv ekstremista.

Keri je naglasio da svet u narednom periodu mora da radi na jačanju bezbednosti i stabilnosti u Jemenu, severnoj Africi, Somaliji i Nigeriji, koju će on posetiti narednih dana.

Državni sekretar je poručio da, na kraju, borba protiv nasilnog ekstremizma neće biti odlučena na ratištu, već u učionicama i verskim centrima, kao i podsticanjem zajedničkog prosperiteta.

Keri je rekao da će samit, kojim će narednog meseca u Vašingtonu predsedavati predsednik Barak Obama, biti forum za dalju izgradnju višestruke strategije za suzbijanje terorističkih pretnji.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri: Nasilni ekstremizam nije islamski

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2015

Nasilni ekstremisti koji ubijaju ljude i decu u Iraku, Siriji, Nigeriji i drugim delovima sveta mogu se pozivati na islam radi pravdanja tih akata, ali bi Zapad trebalo da bude oprezan kada ih naziva islamskim ekstremistima, rekao je danas američki državni sekretar Džon Keri u Davosu...Keri je u govoru...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.