Keri: Rusi su nas nadigrali u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Rusi su nas nadigrali u Siriji

"Državni sekretar Džon Keri je izjavio da su u sirijskom pitanju 'Rusi nadigrali' Vašington, a takođe se požalio na neslaganja sa administracijom Obame", objavio je "Nujork tajms".

Ništa manje iznenađenje izazvala je još jedna Kerijeva izjava, u kojoj on iznosi pretpostavku da će na izborima u Siriji učestvovati i sadašnji predsednik Bašar al Asad, iako Obamina administracija i dalje ne podržava takav >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razvoj situacije. Bela kuća, naime, insistira na ostavci sirijskoj lidera.

List tvrdi da je sastanak između šefa američke diplomatije i dvadesetak predstavnika sirijskih humanitarnih organizacija, kao i diplomata iz tri ili četiri zemlje, održan 22. septembra, nekoliko dana pošto je istekao režim prekida vatre između vladine vojske i opozicije u Siriji.

Keri je svoje sagovornike "dotukao" priznavši da SAD nemaju zakonske osnove da napadnu Asadovu vladu, dok se ruske snage tamo nalaze na poziv sirijskih vlasti.

"Njujork tajms" piše da su se učesnici sastanka razišli u sumornom raspoloženju, uvereni da ne treba očekivati dalju pomoć od Bele kuće.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.