Karson: Izbeglice treba da prihvate susedne zemlje

Izvor: RTS, 28.Nov.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karson: Izbeglice treba da prihvate susedne zemlje

Kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Ben Karson obišao je sirijske izbegličke kampove u Jordanu i izjavio da bi izbeglice trebalo da prihvate susedne bliskoistočne zemlje.
Više od četiri miliona Sirijaca pobeglo je od rata od 2011. godine. Većina ima privremeni smeštaj u susednim zemljama, gde se odugovlači sa njihovim prihvatom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ben Karson je danas obišao izbeglički kamp Azrak i tom prilikom rekao da bi Sirijci mogli da doprinesu ekonomijama arapskih zemalja ukoliko bi bili prihvaćeni i integrisani.
Američki predsednik Barak Obama izjavio je ranije da će SAD prihvatiti 10.000 izbeglica, što je delić stotina hiljada izbeglih iz ratom zahvaćenih zemalja, uključujući Siriju.
Neki kandidati za predsednički nominaciju iz redova republikanaca izjavili su da strahuju da teroristi mogu da se infiltriraju među izbeglice i tako iskoriste priliku za ulazak u SAD.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ben Karson u Jordanu: Susedi da prihvate izbeglice

Izvor: B92, 28.Nov.2015

Kandidat republikanaca za izbore Ben Karson obišao je sirijske izbegličke kampove u Jordanu i izjavio da bi izbeglice trebalo da prihvate susedne zemlje...Više od četiri miliona Sirijaca pobeglo je od rata od 2011. godine. Većina ima privremeni smeštaj u susednim zemljama, gde se odugovlači sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.