Kameron: U sredu u parlamentu o vazdušnim napadima na Siriju

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: U sredu u parlamentu o vazdušnim napadima na Siriju

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da će u sredu biti održana debata i glasanje u parlamentu o tome da li će Britanija pokrenuti vazdušne napade na ciljeve Islamske države u Siriji, javlja Rojters.

- Sutra će Vladi biti upućena preporuka da održi debatu i glasanje u Donjem domu parlamenta da se prošire napadi koje Britanija izvodi protiv ciljeva IS u Iraku na Siriju - rekao je Kameron.

- Postaraćemo se da imamo dugu i opsežnu debatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u sredu - naveo je Kameron i dodao da Britanija želi da "odgovori na poziv saveznika i radi sa njima, jer je IS pretnja za nasu zemlju i to je ispravna stvar koju treba uraditi".

Kameronova izjava je usledila nekoliko sati nakon što je glavna opoziciona Laburistička partija odlučila da njeni poslanici glasaju po sopstvenoj savesti umesto da slede nalog stranke i suprotstave se vojnoj akciji Britanije, što znači da Kameron očekuje da će u parlamentu dobiti većinu glasova.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.