Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Još 100 miliona funti za sirijske izbeglice

Britanija će potrošiti dodatnih 100 miliona funti na humanitarnu pomoć u vezi sa krizom sa sirijskim izbeglicama, saopštio je danas premijer Dejvid Kameron tokom posete Španiji.

Ukupna britanska humanitarna pomoć za ovu namenu bi na taj način premašila milijardu funti, što je dosad najobimniji odgovor ove zemlje na neku humanitarnu krizu, ističe Kameron, a prenosi Rojters.

"Šezdeset miliona funti ove dodatne pomoći namenjeno je Sirijcima koji su još u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Siriji, dok će ostatak otići u susednu Tursku, Jordan i Liban, u kojem sirijske izbeglice trenutno čine četvrtinu stanovništva", naveo je britanski premijer.

Ranije danas Kameron je takođe saopštio kako će Britanija prihvatiti "još hiljade" izbeglica iz Sirije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.