Kamenovani homoseksualci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenovani homoseksualci

Militanti Islamske države kamenovali su do smrti dvojicu muškaraca u Siriji koji su optuženi da su homoseksualci i to je prvi takav slučaj ubistva čiji su akteri pristalice Islamske države.

Prvi ubijeni imao je oko 20 godina, a ubijen je u Majadenu, blizu granice s Irakom. Na mobilnom telefonu su mu, navodno, pronađeni sadržaji koji dokazuju da je imao seksualne odnose s muškarcem.

Drugi ubijeni je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osamnaestogodišnjak iz Der Ezora, koga su pre kamenovanja takođe optužili da je homoseksualac, prenosi Slobodna Evropa.

Aktivisti na društvenim mrežama tvrde da su obojica bili protivnici Islamske države i da je njihova seksualna orijentaciju izmišljena kako bi mogli da ih ubiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.