Još jedan Crnogorac ubijen u Siriji na strani džihadista

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2016, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan Crnogorac ubijen u Siriji na strani džihadista

Osamnaestogodišnji Ernad Hisenaj iz Plava u Crnoj Gori, ubijen je u januaru boreći se na strani Islamske države u Siriji. Porodica Hisenaja (crnogorski mediji pišu da je reč o prezimenu Huseinović) je pre nekoliko dana saznala za smrt svog člana.

Vest o njegovoj pogibiji prvo su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku a onda su se u priču uključili i mediji iz Crne Gore.

Podgoriči "Dan" nezvanično saznaje da je mladić poginuo 20. januara i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je više od pola godine proveo na ratištu u Siriji. U Siriju je otišao preko Nemačke, a jedno vreme je živeo u Bohumu, gde je stupio u kontakt sa licima koja su mu pomogla da se pridruži džihadistima.

Reč je o četvrtom slučaju pogibije građana Crne Gore na ratištu u Siriji u poslednje dve godine.

- Huseinović je poginuo 20. januara u bombaškom napadu u Siriji. Porodici je javljeno da je stradao, a posmrtne ostatke nisu mogli da preuzmu zbog načina na koji je stradao. On je u Siriju otišao preko Nemačke, gde je jedno vreme živeo. Više detalja ne možemo saopštiti - potvrđeno je "Danu" u crnogorskoj policiji.

Prema dostupnim podacima, na ratištu u Siriji poginuli su i Mirza Haklaj iz Podgorice, Adis Salihović iz Rožaja i Damir Slaković iz Bara.

Kako saznaje podgorički list, pre nedelju dana grupa od 20 crnogorskih građana pokušala je da se preko Portugalije prebaci u Siriju. Osujećeni su na aerodromu u Lisabonu i svi su vraćeni u Crnu Goru. Među njima je bila i ćerka jednog uglednog lekara iz Plava a njoj je to bio drugi pokušaj da se domogne Sirije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.