JEZIVA PRETNJA: Ekstremisti odrubili glavu američkom novinaru (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Avg.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVA PRETNJA: Ekstremisti odrubili glavu američkom novinaru (FOTO) (VIDEO)

Džihadisti su objasnili da je ubijen u znak odmazde za nedavne američke vazdušne napade u Iraku. Objavili su i snimak na kome tvrde da drže za taoca drugog američkog novinara i poručuju da njegov život zavisi od sledećeg poteza predsednika SAD Baraka Obame

Džihadistička organizacija Islamska država Iraka i Levanta objavila je video-snimak na kome se vidi kako njeni pripadnici odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju, koji je nestao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Sirije pre skoro dve godine.

Ekstremisti, koji su zapretili da će ubiti još jednog zarobljenika, za kojeg su rekli da je takođe američki novinar, objasnili su da je Foli ubijen u znak odmazde za nedavne američke vazdušne napade u Iraku, prenela je agencija AP.

Nakon sinoćnje objave videa, porodica Džejmsa Folija je potvrdila njegovu smrt na strani na Fejsbuku koja je bila osnovana za podršku njegovom puštanju.

Foto: AP/Tanjug

- Nikad nismo bili ponosniji na njega. On je dao život pokušavajući da razotkrije patnju Sirijaca – navodi se u postu Folijeve majke, koja je takođe apelovala na militante da poštede živote drugih talaca.

- Kao i Džejms i oni su nevini. Oni nemaju kontrolu nad politikom američke vlade u Iraku, Siriji i drugde u svetu – istakla je ona.

Foli (40) je nestao na severu Sirije radeći kao novinar honorarac za agenciju AFP i bostonsku medijsku kompaniju “Global Post”.

Foto: AP/Tanjug

ISIL je takođe objavila video-snimak na kome tvrdi da drži za taoca američkog novinara Stivena Sotlofa i poručuje da njegov život zavisi od sledećeg poteza predsednika SAD Baraka Obame.

- Život ovog američkog državljanina, Obama, zavisi od tvoje sledeće odluke – govori maskirani muškarac na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubistvo novinara šokiralo Zapad

Izvor: B92, 20.Avg.2014

Evropsko zvaničnici uznemireni nakon što su džihadisti objavili snimak odrubljivanja glave američkom novinaru DŽejmsu Foliju koji je otet u Siriji pre 2 godine...Britanski premijer Dejvid Kameron prekinuo je danas odmor da bi predsedavao nizom hitnih sastanaka posle objavljenog snimka koji je šokirao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.