»Islamska država« planira proizvodnju hemijskog oružja

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Islamska država« planira proizvodnju hemijskog oružja

ANTAKIJA - U Siriji je pronađen laptop, koji je pripadao islamistima iz "Islamske države" i u kojem su, navodno pronađeni planovi za proizvodnju hemijskoj oružja za širenje bubonske kuge.

Kompjuter, koji se sada nalazi u Antakiji u Turskoj, pripadao je militantu iz Tunisa po imenu Muhamed S. a koji je studirao hemiju i fiziku.

Računar je pronađen u napuštenoj bazi islamista u Idlibu u Siriju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
U laptopu se nalaze detaljn instrukcije o proizvodnji eksploziva i planovi za hemijsko naoružanje.

Magazin "Forin polisi", čiji su novinari vidjeli laptop, navodi da je pronađen i dokument sa 19 strana na arapskom jeziku o razvoju biloškog naoružanja te upotrebu bakterije koja uzrokuje bubonsku kugu.

"Islamska država" je, prema pojedinim izvještajima, koristila hemijsko naoružanje protiv kurdskih boraca u julu.

U računaru nisu pronađene informacije koje bi pokazale da "Islamska država" i posjeduje opisano naoružanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Islamisti planiraju proizvodnju hemijskog oružja?

Izvor: Blic, 29.Avg.2014

U Siriji je pronađen laptop koji je pripadao islamistima iz organizacije Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) i u kojem su navodno pronađeni planovi za proizvodnju hemijskoj oružja za širenje bubonske kuge...Kompjuter, koji se sada nalazi u Antakiji u Turskoj, pripadao je militantu iz Tunisa po...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.