Islamska država ima novu prestonicu

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država ima novu "prestonicu"

Damask -- Islamska država je svoju samoproklamovanu prestonicu u Siriji preselila iz Rake u Deir ez Zor, saopštili su američki zvaničnici.

Kako se navodi, američki vojni dronovi su posmatrali stotine "birokrata" ili "administratora" IS u prethodna dva meseca, kako napuštaju Raku i odlaze u grad El Majadin, koji se nalazi južno od Dejr ez Zora, na reci Eufrat, prenosi Foks njus.

Deir ez Zor nalazi se 130 kilometara jugoistočno od Rake.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država preselila svoju prestonicu, evo i gde! (FOTO/VIDEO)

Izvor: BKTV News, 22.Apr.2017

Islamska država prebacila je svoju prestonicu iz Rake u Deir ez Zor...Kako je saopšteno, američki vojni dronovi su posmatrali stotine "birokrata" ili "administratora" IS u prethodna dva meseca, kako napuštaju Raku i odlaze u grad El Majadin, koji se nalazi južno od Dejr ez Zora, na reci Eufrat...Le...

Nastavak na BKTV News...

ID premješta prestonicu iz Rake u Deir ez Zor

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2017

DAMASK - Islamska država je svoju samoproklamovanu prestonicu u Siriji preselila iz Rake u Deir ez Zor, saopštili su američki zvaničnici...Kako se navodi, američki vojni dronovi su posmatrali stotine "birokrata" ili "administratora" IS u prethodna dva mjeseca, kako napuštaju Raku i odlaze u grad...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.