Iranski političar: Progres u rešavanju sirijske krize zavisi od Rusije

Izvor: Vostok.rs, 22.Dec.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranski političar: Progres u rešavanju sirijske krize zavisi od Rusije

22.12.2014. -

Progres u rešavanju sirijske krize zavisi od pozicije Rusije, izjavio je predsednik iranskog parlamenta (medžlisa) Ali Laridžani na pres-konferenciji u Damasku.

On je dodao i da Iran "ne žali napore u podršci sirijskoj braći, i mi (Iranci) smo u tesnim kontaktima sa ruskim prijateljima u ovom kontekstu".

Početkom decembra, zamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov, nakon zvanične >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << posete Damasku, izjavio je da je Rusija spremna da pruži moskovsku platformu, gde bi se strane u sirijskom konfliktu mogle okupiti i razgovarati o formatu druge runde pregovora u okviru konferencije. Bogdanov je saopštio da bi sastanak u Moskvi mogao biti održan krajem januara.

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/SANA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.