Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPOVEST DŽIHAD DŽEKA Mrzim svoje roditelje, a iz Britanije mi nedostaju jedino krofne

Džek Lets (20), mladi Britanac koji se pridružio Islamskoj državi i dobio nadimak Džihad Džek, dao je ispovest za britanske medije o svom boravku u Siriji.

Jihadi Jack: 'I hate my parents, but miss doughnuts' https://t.co/1Dz6mKFBDZ pic.twitter.com/PgsXJA6NF3

Lets, koji je iz Oksforda pobegao u Siriju kako bi "tragao za istinom", rekao je da ne žali zbog svog poteza i da ne planira da se vrati u Britaniju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi britanski "Telegraf".

Mladi Džihad Džek kivan je na svoje roditelje, koji su optuženi da mu šalju novac uprkos tome što se pridružio teroristima.

Jihadi Jack says he does not care if he is bombed in Syria #TODAY https://t.co/JCAODUe3wu pic.twitter.com/lq4joraG0b

- Mrzim svoje roditelje jer ne poštuju Alaha, jer su nevernici. Odbili su religiju istine, pa sam i ja odbioo njih. Ovom prilikom ih pozivam da se preobrate i krenu pravim putem. Mrzim sve nevernike i poručujem im da umru u svom besu - rekao je Džihad Džek za "Kanal 4".

Na pitanje novinara da li je trenutno član ISIS-a, Britanac je odgovorio da nije.

NOVI KOLJAČ ISLAMISTA Džihad Džek, Britanac koji se pridružio teroristima

- Ne, nisam njihov član trenutno, niti ću se vratiti u njihove redove. Ne podržavam ono što rade - rekao je Lets, koji je dodao da mu iz Britanije nedostaju jedino krofne i kebab.

Kada su ga upitali da li je terorista, odgovorio je:

- Ako mislite da li sam terorista po definiciji britanske vlade, koja svakoga ko se suprotstavi antiislamskom sistemu i ljudskim zakonima smatra teroristom, onda jesam. Neka me bombarduju zbog toga - poručio je mladi džihadista.

Pročitaj još:

Njegovi roditelji Džon Lets i Sali Lejn sledeće godine pojaviće se pred sudom zbog optužbi da su svom sinu, za kojeg britanske vlasti tvrde da je postao terorista, poslali 1.723 funte "da se snađe u Siriji".

Sudija ih je na saslušanju nazvao "pristojnim ljudima koji su u pritvoru završili zbog ljubavi prema svom sinu".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DŽIHAD DŽEK PORUČIO: Mrzim svoje roditelje, a iz Britanije mi nedostaju samo krofne

Izvor: Kurir, 26.Jul.2016

...On je iz Oksforda pobegao u Siriju kako bi "tragao za istinom", a rekao je da ne žali i da ne planira da se vrati u Britaniju..Mladi Džihad Džek ogorčen je i na svoje roditelje, koji su optuženi da mu šalju novac uprkos tome što se pridružio teroristima..RODITELJI DŽIHAD DŽEKA BESNI NA BRITANSKU...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.