ISIL pobio stotinu dezertera

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2014, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIL pobio stotinu dezertera

Islamistička grupa Islamska država (ID) smaknula je stotinu svojih boraca iz stranih država koji su pokušali da odu iz grada Rake, izjavio je za dnevnik "Fajnenšel tajms" pripadnik snaga koje se bore protiv sirijskog režima i ID.

Taj militant, koji je želeo da ostane neimenovan i za kojeg FT tvrdi da ga "dobro poznaje" izjavio je da je "proverio tih 100 smaknuća" stranih džihadista koji su želeli da se povuku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz sukoba.

Džihadisti ID u Raki rekli su da je stvorena posebna jedinica vojne policije koja je zadužena za strance koji žele da dezertiraju, što je urodilo pretresima desetina objekata u kojima žive borci i jednakim brojem hapšenja.

Britanska štampa sredinom oktobra tvrdila je da je ID uhapsila pet Britanaca, tri Francuza, dva Nemca i dva Belgijanca koji su želeli da se vrate u svoje domovine nakon što su se požalili da se bore protiv pobunjeničkih grupa umesto protiv snaga sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Navodno je kućama htelo da se vrati do 50 Britanaca, ali se boje hapšenja kad stupe na britansko tlo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.