Hram Bel nije porušen?

Izvor: Blic, 31.Avg.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hram Bel nije porušen?

Drevni hram Bel iz Palmire još stoji, uprkos pokušaju "Islamske države" da ga digne u vazduh, rekao je šef sirijskog Odjeljenja za antikvitete i muzeje Mamun Abdulkarim.

On je potvrdio za Bi-Bi-Si da se dogodila velika eksplozija u blizini hrama, ali je rekao da su struktura, stubovi i svetiliše sačuvani.

Meštani su rekli da je hram star oko 2.000 godina uništen juče.

"Naše informacije su provizoljne, ali ukazuju da je pričinjena šteta parcijalna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a da je osnovna struktura netaknuta", rekao je Abdulkarim.

Prošle sedmice, džihadisti su razneli hram Bal Šamin u Palmiri.

Militanti su zauzeli Palmiru u maju ove godine. Ovi svjetski čuveni grčko-rimski ostaci nalaze se u pustinji, severoistočno od Damaska.

Hram Bel posvećen je bogovima Palmire i bio je jedan od najbolje očuvanih delova drevnog grada.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISIL nije uspio: Hram Bel nije porušen

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2015

DAMASK - Drevni hram Bel iz Palmire još stoji, uprkos pokušaju "Islamske države" da ga digne u vazduh, rekao je šef sirijskog Odjeljenja za antikvitete i muzeje Mamun Abdulkarim.On je potvrdio za Bi-Bi-Si da se dogodila velika eksplozija u blizini hrama, ali je rekao da su struktura, stubovi i svetiliše...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Satelitski snimci: Uništen Belov hram u Palmiri

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2015, 08:39

Glavni hram drevnog grada Palmire na sjeveru Sirije je uništen, što je potvrđeno satelitskim snimcima, saopšteno je iz UN...Ranije je javljeno da je Belov hram u Palmiri, koja je pod kontrolom džihadista "Islamske države", miniran...Šef sirijskog Odjeljenja za antikvitete i muzeje Mamun Abdulkarim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.