Holandski desničar: Džihadiste ne sprečavati u odlasku

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski desničar: Džihadiste ne sprečavati u odlasku

Holandski desničarski populista Gert Vilders danas je u Beču zatražio da zapadne vlade ne sprečavaju osobe koje žele da putuju u džihad u Siriju i Irak, već da spreče njihov povratak.

"Ako jedan džihadista želi da ide onda ga pustite, ali ga sprečite da se vrati", istakao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijanom Štraheom.

Vilders je kazao da ne želi da džihadisti počine bilo gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zločine, ali "ako to čine, draže mu je da to rade u Siriji i Iraku nego u njegovoj zemlji".

Štrahe je džihadiste okarakterisao „ratnicima đavola“ i upozorio pre svega od povratnika, rekavši da su oni „tempirane bombe“.

On je naglasio da treba preduzeti mere predostrožnosti kako ne bi mogli slobodno da se kreću u društvu.

Vilders je u Beč doputovao kako bi sa Štraheom u bečkoj palati Hofburg govorio na temu „"Evropa pod pretnjom islamizacije"“.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.