Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Sep.2014, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja osumnjičenih za terorizam u BiH

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu počeli su jutros na širem području BiH akciju "Damask", u okviru koje je do sada lišeno slobode 15 osoba osumnjičenih za podsticanje i finansiranje terorističkih aktivnosti, te vrbovanje državljana BiH za odlazak u Siriju i Irak.

U toku su pretresi i pregled terena na više lokacija na području Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Maglaja /Ošve i Gornja Bočinja/, Srebrenika /Gornja Maoča/ Zvornika, Bužima i Teslića radi pronalaska i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << privremenog izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopšteno je iz Sipe.

U akciji učestvuje više od 200 policijskih službenika.

U ovom trenutku stavljeno je pod kontrolu 15 osoba i vrše se pretresi na 17 lokacija.

Ove osobe sumnjiče se da su počinile krivična djela finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

Osumnjičene osobe dovode se u vezu sa finansiranjem, organizovanjem i vrbovanjem državljana BiH za odlazak u Siriju i Irak, te učestvovanjem u oružanim sukobima u Siriji i Iraku, boreći se na strani radikalnih terorističkih grupa i organizacija.

Aktivnosti se provode prema naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Akcija se izvodi u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, MUP-a Republike Srpske, Policije Brčko distrikta, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: Razbijena mreža regrutovanja za Siriju i Irak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Sep.2014

Policija širom BiH uhapsila 16 osoba u okviru akcije velikih razmjera. Islamski teolog Muhamed Jusić za RSE ocjenjuje kako problem treba sasjeći u korijenu i raditi na prevenciji radikalizacije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.