Greška prevodilaca dovela do političkog skandala

Izvor: Vostok.rs, 03.Sep.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greška prevodilaca dovela do političkog skandala

03.09.2012. -

Vlasti Bahraina su zvanično izrazile svoj protest Iranu i zatražile izvinjenje za pogrešni prevod govora egipatskog predsednika Mohameda Mursija, koji je bio uživo emitovan, prenosi agencija Associated Press.

Mursi je održao govor na samitu Pokreta nesvrstanih 30. avgusta. U njemu je kritikovao režim Bašara Asada i podržao sirijske pobunjenike. Prevodioci sa arapskog na farsi su u govoru Mursija umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Sirije preveli Bahrein, i u ovom obliku je govor bio emitovan na nekim iranskim medijima.

Šef iranskog javnog servisa je saopštio da je greška napravljena samo na jednom kanalu, ne precizirajući na kojem, prenosi Reuters.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.