Francuz regrutovao za Al Kaidu

Izvor: B92, 28.Jul.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuz regrutovao za Al Kaidu

Rabat -- U Tangeru u Maroku uhapšen francuski državljanin alžirskog porekla zbog toga što je regrutovao ljude da se učlane u Al Kaidu i odlaze u Siriju i Irak da se bore

U saopštenju, koje je sinoć objavilo alžirsko ministarstvo unutrašnjih poslova, navodi se da je osumnjičeni dugogodišnji član medjunarodne terorističke mreže Al Kaida.

On se borio u Avganistanu, Pakistanu i Bosni, a optužen je da je prikupljao sredstva i regrutovao ljude za borbe u Siriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << .

Osumnjičeni je stigao u Maroko 21. jula preko Tunisa i Libije, a uhapšen je u subotu u glavnoj marokanskoj transportnoj luci Tangeru, navodi AP.

On je, navodno, regrutovao ljude za sirijski Nusra front koji je članica Al Kaide.

Iako na teritoriji Maroka nije bilo mnogo terorističkih napada, on je glavni izvor regruta za sukobe u Maliju, Siriji i drugim zemljama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maroko, uhapšen zbog regrutovanja za Al Kaidu

Izvor: RTS, 28.Jul.2014

Uhapšen je francuski državljanin alžirskog porekla u Tangeru u Maroku zato što je regrutovao ljude da se učlane u Al Kaidu i odlaze u Siriju i Irak da se bore...Marokanske vlasti su saopštile da je osumnjičeni dugogodišnji član međunarodne terorističke mreže Al Kaida, prenosi Tanjug...Francuski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.