Fabijus: Moguća je saradnja sa Bašarovim vojnim snagama

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabijus: Moguća je saradnja sa Bašarovim vojnim snagama

Sirijske kopnene snage lojalne predsedniku Bašaru al Asadu mogu se uključiti u zajedničku borbu protiv terorističke organizacije Islamska država, izjavio je danas šef francuske diplomatije Loran Fabijus.

On je rekao radiju RTL da učešće francuskih snaga u kopnenim operacijama u Siriji nije bila tema dosadašnjih diskusija.

"Trupe na terenu su neophodne, ali u Siriji to ne mogu biti naše trupe, jer bi to bilo kontraproduktivno", rekao je francuski ministar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Fabijus je dodao da je za uspeh misije u Siriji potrebno da u operaciji protiv džihadista učestvuju grupe koje se povremeno nalaze na suprotstavljenim stranama.

"To treba da budu snage `Slobodne sirijske armije`, sunitske arapske snage i snage Asadove administracije, zašto da ne?", rekao je Fabijus, ali uz napomenu da Asad "ne može biti deo budućnosti" Sirije.

Francuski diplomata naglasio je da konačan cilj vazdušnih napada Zapada i Rusije u Siriji treba da bude potpuno uništenje Islamske države.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.