Ero: Francuska će uskoro imati dokaze o hemijskom napadu u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ero: Francuska će uskoro imati dokaze o hemijskom napadu u Siriji

Ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero je danas izjavio da će njegova zemlja za nekoliko dana imati dokaz da su sirijske vlasti 4. aprila izvele napad hemijskim oružjem, u kojem je u jednom uporištu pobunjenika poginulo 87 ljudi.

"Imamo elemente koji će nam omogućiti da dokažemo da je sirijski režim svesno koristio hemijsko oružje", rekao je Ero i dodao da će dokazi biti izneti za nekoliko dana.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Sirije Bašar el Asad je demantovao da je njegova vojska izvela napad hemijskim oružjem, dok su zapadne zemlje ocenile taj napad kao ratni zločin.

Predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje naredio raketni napad na sirijsku vojsku kao odgovor na pretpostavljeni napad hemijskim oružjem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sirijskom napadu korišćen gas sarin, kaže medjunarodna organizacija

Izvor: Beta, 19.Apr.2017

Medjuvladina Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW) sa sedištem u Hagu saopštila je danas da je analiza "neporecivo" pokazala da je u napadu u Siriji početkom aprila upotrebljen zabranjeni bojevi otrov - gas sarin ili slična supstanca.Uzorci uzeti od deset žrtava napada na mesto Han Šeihun...

Nastavak na Beta...

Francuska: Imamo dokaz da je Asad zločinac

Izvor: Mondo, 19.Apr.2017

Francuska će pružiti dokaz za nekoliko dana da je režim sirijskog predsednika Bašara al Asada izveo hemijski napad na sirijsko selo, u kome je poginulo 87 osoba..."Imamo elemente koji će nam dozvoliti da pokažemo da je (sirijski) režim svesno upotrebio hemijsko oružje", rekao je  danas francuski...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.