Džonson udario na baćuške: Ako Rusija ovako nastavi...

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson "udario" na baćuške: Ako Rusija ovako nastavi...

Šef britanske diplomatije Boris DŽonson izjavio je da je Rusija u opasnosti da postane država-izgnanik i kritikovao navodna "dvostruka bombardovanja" u Siriji, u kojima stradaju radnici hitne pomoći i humanitarni radnici.

- Oni bace jednu bombu i onda čekaju da dođu humanitarni radnici, odnosno civili koji izvlače povređene iz ruševina, a zatim pet minuta kasnije bace još jednu bombu - izjavio je DŽonson za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << britanski list "San", a prenela je agencija AFP.

On je dodao da britanska vlada ima dokaze da su ruski avioni izvršili takve napade, koji su "nesumnjivo ratni zločin".

- Imamo dokaze. Imamo dobre osnove da verujemo da sami Rusi vrše takve napade. Pokušavamo da dokumentujemo te događaje u potpunosti, zato što je to, po mom mišljenju, nesumnjivo ratni zločin - istakao je britanski ministar spoljnih poslova.

On je rekao da Britanija i SAD razmatraju "niz opcija" koje imaju za cilj da povećaju pritisak na zvaničnu Moskvu.

- Najmnoćnije oružje kojim raspolažemo je sramota. Stav sveta prema Rusiji je sve stroži i mislim da ljudi sada veruju da je Rusija u opasnosti da postane država-izgnanik. Ako ovako nastave, izgubiće svaku naklonost i divljenje u svetu, a ja mislim da je njima do toga stalo - rekao je Džonson.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.