Džihadisti udaraju na Ruse, kreće ofanziva na Latakiju

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti udaraju na Ruse, kreće ofanziva na Latakiju

Džihadistički pobunjenici iz grupa Hajat Tahrir al Šam i Harkat Arar al Šam mobilišu svoje snage u severnim delovima provincije Latakije za novu ofanzivu na državne snage.

Vojni zvaničnik je preneo za medije da su bespilotne letelice sirijske vojske (SAA) snimile dolazak pojačanja džihadistima preko kurdskih planina i Džisr al Šogur regiona duž Latakija-Idlib osovine.

Prema njemu, SAA očekuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će džihadisti pokrenuti istovremeno ofanzive na Džabal al Akrad i Sael Al Gab.

Vest o ovoj mobilizaciji dolazi u isto vreme kada džihadisti ispaljuju preko 25 raketa na ruske vojne baze koje se nalaze u jugozapadnom delu provincije.

Kako proleće stiže u planinske delove Latakije, džihadistički pobunjenici će pokušati da da iskoriste kišu i lošu vidljivost da napadnu državne snage.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.